DAGBOEK 2 November 2021

What’s with the blogging in Dutch? We are moving to the Netherlands in March. Here I am talking about, among other things, clothes from H&M falling apart, and my ongoing summary of the comic book I’m reading (in Dutch), an adaptation of Agatha Christie’s Moord in de Bibliotheek, featuring Miss Marple.

Iedere les stellt mijn lerares me vragen.

Wat heb je in de afgelopene tijd gemaakt?

Sinds vorige donderdag heb ik veel gemaakt.

Ich heb mijn oude kleren en schoenen doorzocht. Ik denk, wij gaan verhuizen, ik moet beslissen wat ik nog wil houden, en wat ik verder niet wil houden. Ik heb hele veel kleren, die ik niet meer squaregebruik. Vroeger heb ik te vaak bij H&M eingekoopt. De kleren die van H&M verkopt worden zijn zeer goedkoopig maar soms ook uit einvuidige materiaalen gemaakt worden. Dus gaan ze snel kapot. Deze kleren moet ik wegwerpen. Maar andere kleren zijn nog goed, ik wil ze graag niet meer. Deze kleren geef ik aan een vrienden en misschien kan ze de kleren op de vlooeinmarkt verkopen. Wat ze daar niet kan verkopen, probeer ik online te verkopen.

 

Ik heb ook verder in Miss Marple gelezen. De man die de politie opgebelt heb, te zeggen dat de jonge danseres verdwenen is, woont in het hotel waar de danseres gewerkt heb. Hij woont met zijn schoonzoon en schoondochter. Er was op zakenreis met zijn zoon en dochter, toen er een grote ongeluk met het vliegtuig was. Nu zijn zijn zoon en dochter dood. Maar he probeert de familie bij elke te houden. Zijn schoonzoon en schoondochter bleven trouw an de nagedachtenis van hun man en vrouw. En de danseres heeft veel tijd met deze man besteed. Maar alles is in het nette gebleven, dat was genegenheid puur, ze deed hem denken an zijn dochter.

Verder heb ik nog niet gelezen.